Login

Ai uitat parola? Click aici pentru a genera o noua parola.

Creare cont

Pentru inregistrare trebuie sa ai noul KidCONT. Daca nu ai contul deschis dupa data de 17 martie 2014, fa o vizita in orice unitate BT pentru a face trecerea contului copilului tau la noul KidCONT. Este gratuit!

Ai o multime de avantaje: depui bani foarte simplu in contul copilului direct de pe site cu cardul tau, fara costuri, indiferent daca este card emis de BT sau nu; poti sa organizezi petrecerea copilului tau cu invitatii personalizate; ai oferte la diferite evenimente dedicate copilului tau.

Te asteptam.

Functiile banilor: Cheltuirea

Tuturor ne place sa cheltuim banii, adica sa ne cumparam lucruri de care avem nevoie sau pe care ni le dorim.
Nevoia se refera la acele lucruri fara de care cu adevarat nu putem trai: locuinta, hrana, apa, haine. Mare atentie insa la dorinte!

Dorintele sunt acele lucruri fara de care CREDEM ca nu putem trai - lucruri precum inghetata sau jocurile video. Dar pe care, din anumite motive, le vrem. Vedem peste tot reclame - in magazine, pe strada, la televizor, pe calculator - care ne fac sa credem ca avem nevoie de tot ceea ce vedem.

Putem sa cumparam tot ceea ce ne dorim? Nimeni nu poate sa isi cumpere tot ceea ce isi doreste. Deoarece banii sunt o resursa limitata!

De aceea, cheltuirea banilor implica inclusiv responsabilitate. Poti cheltui doar banii pe care ii ai. Daca esti atent la cat cheltuiesti, totul este in regula. Daca cheltui insa mai mult decat castigi, situatia nu e atat de placuta.

Cheltuirea banilor este importanta atat pentru tine, cat si pentru intreaga societate: este important ca banii sa circule de la o persoana la alta, de la un magazin la altul, din pusculita in buzunar. O companie care are bani (castig) poate plati salariile angajatilor, care apoi isi cumpara lucruri de care au nevoie sau pe care si le doresc! Inclusiv pentru copilasii lor!

sfat pentru parinti

Daca copilul este suficient de mare incat sa ajute la treburile din gospodarie, puteti stabili cu el primirea unei sume suplimentare daca se implica mai mult.

TEMA DE DISCUTIE INTRE COPII SI PARINTI:

Din ce am cumparat zilele acestea, care au fost nevoi si care au fost dorinte?

Cursuri de educatie financiara pentru copii