Login

Ai uitat parola? Click aici pentru a genera o noua parola.

Creare cont

Pentru inregistrare trebuie sa ai noul KidCONT. Daca nu ai contul deschis dupa data de 17 martie 2014, fa o vizita in orice unitate BT pentru a face trecerea contului copilului tau la noul KidCONT. Este gratuit!

Ai o multime de avantaje: depui bani foarte simplu in contul copilului direct de pe site cu cardul tau, fara costuri, indiferent daca este card emis de BT sau nu; poti sa organizezi petrecerea copilului tau cu invitatii personalizate; ai oferte la diferite evenimente dedicate copilului tau.

Te asteptam.

Cum castigam banii?

Banii sunt importanti in viata. Avem nevoie de ei pentru a plati lucruri necesare vietii, cum ar fi mancarea, cheltuielile pentru locuinta, dar si pentru a ne cumpara acele lucruri pe care ni le dorim, care ne aduc bucurie (inghetata, dulciuri, vacante, etc).

Cum putem obtine bani?

In general, in functie de varsta, banii provin din:

Salariu

primit de un angajat al unei companii

Castigul unei afaceri ca antreprenor

din profitul propriei afaceri

Alocatia

oferita de stat sau de catre parinti

Bursele de studii

bursa este venitul pe care un elev il primeste datorita rezultatelor bune

Cu siguranta banii vor intra si iesi din buzunarele voastre in decursul intregii vieti. Important este sa existe cel putin un echilibru.

  • bani castigati > bani cheltuiti =
  • bani castigati < bani cheltuiti =

SFAT PENTRU PARINTI

Detinerea unor bani de buzunar este un lucru bun pentru copii. Ii incurajeaza sa fie independenti si ii ajuta sa inteleaga valoarea banilor. Ii invata sa ia decizii daca sa cheltuiasca toti banii odata sau sa economiseasca o parte astfel incat sa-si poata cumpara ceva special mai tarziu.

Asadar, dragi parinti, va invitam sa stabiliti pentru copilul vostru o "alocatie" lunara. Majorati suma acordata copilului odata cu fiecare aniversare.

Cursuri de educatie financiara pentru copii