Functiile banilor: Donatia

Se spune ca "bine faci, bine primesti". Prin urmare, ajutarea altor persoane, atunci cand au nevoie - cu bani, de exemplu - este o idee foarte buna si apreciata de toata lumea. Tocmai pentru ca oamenii buni ii ajuta pe altii. Iar acest lucru nu tine de varsta. Este ceea ce vrei sa faci pentru ca asa simti, nu neaparat pentru ca asa iti spune mama sau tata. Ajuti pe cineva pentru ca stii ca are nevoie in acel moment.

Cateva exemple in acest sens sunt urmatoarele: ii completezi prietenului tau suma de care are nevoie pentru a-si cumpara jocul dorit sau pui si tu cativa banuti in cutiile pentru donatii pe care le vezi in anumite magazine. In primul caz iti ajuti colegul, in al doilea faci o donatie pentru ca si tu contribui, alaturi de alti oameni, la ajutarea altora.

Exista diferite campanii prin care poti ajuta: prin cumpararea anumitor scutece de bebelusi putem sprijini copiii defavorizati, prin cumpararea unei marci de apa plata ajuti la utilarea maternitatilor din Romania. Si lista ar putea continua. Le vezi la televizor sau pe calculator. Toate sunt dedicate unor idei ale unor oameni generosi, idei prin care sunt ajutati copiii si altii care au nevoie de sprijin, de ajutor si din partea ta.

Iti lansam o provocare: fa o lista de cumparaturi pe care le poti amana, pe care le poti lua alta data. Pune banii respectivi intr-o pusculita timp de doua luni si gaseste impreuna cu mama si cu tata o campanie la care sa contribui si tu. Poti ajuta inclusiv prin donarea unor lucruri de care tu nu mai ai nevoie - haine, jucarii sau carti. Alti copii se vor bucura de ele.

Oamenii si copiii buni daruiesc. Stim ca si tu faci parte dintre ei.

Cursuri de educatie financiara pentru copii