Login

Ai uitat parola? Click aici pentru a genera o noua parola.

Creare cont

Pentru inregistrare trebuie sa ai noul KidCONT. Daca nu ai contul deschis dupa data de 17 martie 2014, fa o vizita in orice unitate BT pentru a face trecerea contului copilului tau la noul KidCONT. Este gratuit!

Ai o multime de avantaje: depui bani foarte simplu in contul copilului direct de pe site cu cardul tau, fara costuri, indiferent daca este card emis de BT sau nu; poti sa organizezi petrecerea copilului tau cu invitatii personalizate; ai oferte la diferite evenimente dedicate copilului tau.

Te asteptam.

Functiile banilor: Investitia

Investitia este o forma de a economisi si de a-ti inmulti banii. Daca ai o suma de bani si cumperi ceva inseamna, in anumite cazuri, ca ai investit. Fiecare investeste in functie de banii pe care ii are. Una dintre investitii este cumpararea de actiuni (prin bursa). Unii oameni mari cumpara actiuni la una dintre companiile preferate (ex: Apple, Samsung, Lego etc.). Daca firma merge bine, acele actiuni aduc bani in plus.

Deocamdata, te invitam sa economisesti... este primul pas pe care trebuie sa-l faci! Poti incepe prin a economisi putin cate putin, sume mici, intr-o pusculita. Vei avea o suma tot mai mare, pe care o poti folosi pentru a cumpara ceva ce iti doresti.

De-a lungul timpului, oamenii au folosit mai multe locuri pentru a-si pastra banii, cum ar fi: pusculita, portofelul, salteaua, borcanul, seif-ul, banca.

TEMA DE DISCUTIE INTRE COPII SI PARINTI:

Tu unde pastrezi banii economisiti? De ce ai ales acel loc?

Te invitam sa citesti urmatoarea poveste draguta:

Povestea pusculitei in forma de purcelus

De cele mai multe ori, pusculitele au forma de purcelus. V-ati intrebat vreodata de ce? Va spunem noi: cu multi ani in urma, oamenii tineau in bucatarie oale sau ulcioare din lut, carora li se spuneau "porci". Aveau culoarea roz - portocalie, forma rotunda si gura larga. Pe masura ce se umpleau, deveneau "grase" ca si purcelusii. Cand doreau sa pastreze ceva, oamenii stiau ca respectivul lucru este in siguranta in acel vas. Bineinteles ca la un moment dat un intreprinzator inteligent care a avut ideea unei pusculite sub forma de porc, din materiale diverse. Asa s-a nascut pusculita-purcelus, indragita si in ziua de azi.

Cursuri de educatie financiara pentru copii